Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Çin'in baş ticaret müzakerecisi Liu He'nin ABD ile ticaret anlaşmasının ilk safhasını imzalama konusunda "temkinli bir şekilde iyimser" olduğunu söylemesinin ardından kazançlarını geri vererek önceki kapanış seviyesine geldi.

Bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile sorun çıkarması beklenen Hong Kong'daki protestocuları destekleyen kanunu onaylamasının öngörüldüğü bir ortamda yapıldı.

Öte yandan, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Çarşamba günü açıklanan 29-30 Ekim toplantısının tutanaklarına göre, Fed yetkilileri, ABD ekonomisine yönelik risklerin yüksek kalmaya devam ettiğini vurgularken, bu yılki üç indiriminin ardından faizleri sabit tutma konusunda görüş birliğine vardı.

Spot altın, erken saatlerde yüzde 0.3 kadar yükseldikten sonra kazançlarını geri verdi ve Singapur saati ile 10:38'de önceki kapanış seviyesi yakınlarında ons başına 1,472.60 dolara geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşerek ons başına 17.1341 dolara inerken, palladyum fazla değişmeyerek ons başına 1,767.85 dolarda kaldı ve platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 915.74 dolara indi.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*UBS, altının gelecek yıl döngüsel emtiaya göre daha iyi performans göstereceği tahmininde bulundu. Banka, altın fiyatlarının 2020'de, 2019'a göre daha yavaş bir hızda yükselmesini bekliyor.

*ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturması sürecine ilişkin gelişmeler de piyasaların dikkatini çekiyor.