Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki kısmi ticaret anlaşmasının, mutabakatın fazla detay içermemesinin endişe kaynağı olmasına rağmen yatırımcıların risk iştahını artırmasının ardından fazla değişmedi. Palladyum, Salı günü kısa süreliğine ons başına 2,000 doları aşarak rekor kırmasının ardından başlattığı düşüşünü sürdürdü.

ABD'de hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (E&P 500) Endeksi, olumlu çıkan imalat sanayi ve inşaat sektörü verilerinin getirdiği pozitif hava ile 1 puan yükselerek rekor seviyede kapandı. Fed'den iki yetkili, ABD ekonomisinin görünümünde somut bir değişiklik olmazsa, faizlerin sabit tutulacağını tekrarladı.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:57'de ons başına 1,477.15 dolarda kaldı. Fiyatlar yılbaşından bu yana yüzde 15 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Geojit Financial Services emtia araştırma müdürü Hareesh V., hazırladığı notta, "Ticaret ile ilişkili endişelerin azalması ve artan küresel iyimserlik muhtemelen altına yönelik talebi azaltacak ve fiyatlar üzerinde baskı oluşturacak. Fiyatlar 1,458-1,485 dolar aralığında kalabilir" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 17.0241 dolara çıkarken, palladyum Salı günü ons başına 2,000.35 dolar ile rekor seviyeye çıktıktan sonra yüzde 0.8 gerileyerek 1,940.35 dolara indi ve platin fazla değişmeyerek ons başına 928.45 dolarda kaldı.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'de sanayi üretimi Kasım ayıdna beklenenden fazla arttı ve bu veri General Motors Co.'daki grevin sonlanmasının ardından oto üretimindeki artış dışarıda tutulduğunda da yükseliş gösterdi. Bu durum imalat sektörünün istikrar kazanmakta olduğunu işaret ediyor.

*Japonya ve İngiltere merkez bankaları Perşembe günü politika toplantılarını gerçekleştirecek.

*ABD'de Cuma günü revize GSYH verileri açıklanacak.