Altın güvenli liman alımları ile 6 ayın zirvesi yakınında
-
Altın fiyatları, piyasalardaki kargaşa ve artan risklerin etkisi ile gelen güvenli liman alımlarından destek buluyor
Altın fiyatları, hisse senedi piyasalarındakis atış dalgası, ABD'de hükümetin kısmi kapanması ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin güvenli liman alımlarını artırmasının ardından son altı ayın en yüksek seviyesine yaklaştı.
Beyaz Sarat Bütçe Direktörü Mick Mulvaney, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar inşası için milyarlarca dolar talep etmesi konusundaki anlaşmazlığın çözülememesi ile birlikte, ABD hükümetindeki kısmi kapanmanın 2019'a sarkabileceğini kaydetti. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, hisse senedi piyasasında geçen hafta görülen sert düşüşlerin ardından, ABD'nin en büyük altı bankasının üst düzey yöneticileri ile telefon görüşmesi yaptı.
Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,264.20 dolara çıktı. Fiyatlar geçen hafta 1,266.55 dolar ile Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.2 geriledi.
Singapur'da Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Altına güvenli liman talebi, küresel hisse senedi piyasalarındaki dalgalanma dikkate alındığında yıl sonuna kadar sürmeli" dedi.