Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, doların güçlenmesiyle son 10 yıldaki en kötü Ocak ayı performansını gösterdikten sonra yeni aya yükselişle başlarken, gümüş fiyatları Reddit hücumuyla birlikte yeni haftaya sert ciddi bir artışla başladı. Gram altın fiyatları ise Temmuz ayından bu yana en düşük seviyede.

Altın yatırımcıları, bu hafta Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketini çift partili anlaşma için yeniden şekillendirip şekillendirmeyeceğini takip edecek. İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve aşılama gelişmeleri de altın yatırımcıları tarafından takip edilecekler arasında.

Ons altın fiyatı

Altın fiyatları, geçen ayı neredeyse yüzde 3 aşağıda kapattıktan sonra Şubat ayının ilk gününde TSİ 08:38’de yüzde 0,77 yükselişle ons başına 1.861,70 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın, geçen haftayı Dolar/TL kurundaki düşüşün etkisiyle aşağıda kapattıktan sonra yeni haftaya yüzde 0,2 yükselerek 434,80 TL seviyesinden başladı. Gram altın Temmuz’dan beri en düşük seviyede bulunuyor.

Gümüş fiyatı

Gümüş fiyatları, Reddit kullanıcılarının GameStop hisselerinden sonra gümüşe yönelmesiyle geçen hafta yüzde 6'ya yakın yükselmişti. Reddit akımlarının devam etmesiyle beraber gümüş yeni haftaya da yüzde 5,3 yükselişle başlayarak ons başına 28,4393 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Kapalıçarşı altın fiyatlarını değerlendiriyor