Altın virüs endişeleri ile hafifçe yükseldi
-
Altın fiyatları, virüse ilişkin gelişmeler ve hisse senetlerindeki yükselişle birlikte hafifçe yükseldi
Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de koronavirüse ilişkin gelişmelere ve Pazartesi günü hisse senetlerinde görülen yükselişlere çevirmeleri ile birlikte hafifçe tırmandı.
ABD'de koronavirüs vaka sayısı yaklaşık 56,000 artarak 3.27 milyona yükseldi. Bu artış bir haftalık günlük ortalamanın altında kaldı. Buna karşın, Florida 15,000'in üzerinde yeni vaka ile tüm ABD eyaletleri arasında günlük rekora ulaştı ve Güney Carolina rekor sayıda pozitif vaka oranına sahipti. New York kenti Pazar günü ilk kez sıfır vaka ve ölüm sayısı açıkladı. ABD'nin dışında, dünyanın bazı kısımlarındaki yeni vaka sayılarındaki artışlar kısıtlamaların tekrar uygulamaya koyulmasına yol açıyor ve bu da küresel ekonomik toparlanmanın hızına ilişkin endişeleri artırıyor.
Asya hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların dikkatlerini firmaların pandemi karşısında nasıl bir sınav verdiklerini anlayabilmek için kâr sezonunun başlangıcına çevirmeleri ile birlikte yükseldi.