Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerin, koronavirüs salgınının yeniden canlanma riskine ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın mali desteğe ilişkin yorumlarına çevirmeleri ile birlikte sakin bir seyir izledi.

Altın, ABD'nin aralarında Teksas, Florida ve Arizona'nın da bulunduğu bazı eyaletlerinin yeni vaka sayısında sıçrama olduğunu rapor ettikleri bir ortamda, salgının yeni dalgasına ilişkin endişelerin artmasından destek buldu. Çin'in başkenti Pekin'de artan vaka sayısı Devlet Başkanı Xi Jinping için yeni bir test oluşturuyor.

Öte yandan, Powell Kongre'ye, pandeminden kaynaklanan hasarı gidermek için uygulamaya koyulan geçici programların süresinin uzatılıp uzatılmayacağının tartışıldığı bir ortamda, hanehalkı ve küçük işletmeler için federal yardımlardan çok hızlı geri çekilmemeleri çağrısında bulundu. Powell Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuştuve soruları yanıtladı.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 11:57'de ons başına 1,726.06 dolarda kaldı. Metal yıl başından bu yana yüzde 14 değer kazandı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yatay seyrederken, platin yüzde 0.8 düştü ve paladyum yüzde 0.9 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Oanda Corp. Asya Pasifik'ten sorumlu kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Altının fiyat hareketi, riskten kaçınma ortamında bile, uzun vadeli yatırımcıların sabırlı olmayı seçtiğini, piyasayı yukarı itmekten ziyade düşüşlerde alım yaptıklarını işaret ediyor," dedi ve "Her iki tarafın da altının kendi tercih ettikleri seviyelere gelmesini beklemelerinden dolayı, son bir kaç haftadır görülen bant seyri devam bir süre daha devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD Başkanı Donald Trump, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

*Çin Merkez Bankası, ekonomiyi koronavirüsün tetiklediği düşüşten çıkarmaya yönelik çabaların bir parçası olarak, ekonomiye kredi akışını bu yıl en az 30 trilyon yuan (4.2 trilyon dolar) artırmayı istiyor.

*İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü politika kararlarını açıklayacak.