Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, zayıf dolar, yatırımcıların Fed toplantısına odaklanması ve mali teşvik paketine dair umutlar ile beraber yükseldi.

Piyasalar, varlık alım programına dair Fed’den yeni bir yönlendirme beklerken Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise senatörleri Washington’da tutarak koronavirüs ile ilgili yardım paketini geçirene kadar noel tatilini erteleyeceğini söyledi.

Altın son on yıldaki en iyi yıllık kazancına doğru ilerlerken artan koronavirüs vakalarıyla birlikte fazladan teşvik paketine dair umutlar artıyor.

Altın fiyatları doların zayıflamasıyla beraber yükseldi fakat fiyat hareketleri kısa vadeli aşağı yönlü eğilimde bir değişikliğe işaret etmiyor, keza 50 günlük hareketli ortalamalarda sınırın altındayız. Fed toplantısıysa altını yukarı yönlü destekleyecek kadar güvercin olabilir. Guardian Vaults İş Geliştirme Uzmanı John Feeney

Aşı gelişmelerinin oluşturduğu iyimser hava güvenli liman altına olan ilgiyi azaltırken ABD’deki düzenleyici kuruluşlar Moderna’nın ürünlerinin güvenilir ve 18 yaşından büyükler için etkili olduğunu söyledi.

Altın fiyatları, TSİ 07:58’de yüzde 0,19 artarak ons başına 1.857,17 dolar seviyesinden işlem gördü. Dolar ise salı günü yeniden son iki yılın en düşüğünü gördü.