Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların artan ekonomik yavaşlama sinyallerinin etkisiyle dolara akın etmesiyle yaşadığı bir ayın en büyük düşüşünün ardından yatay seyretti.

Spot piyasada altının onsu 1780 dolar civarında işlem görüyor.

Spot altın, dört haftalık yükseliş sonrası doların tekrar değer kazanmasıyla yönünü aşağı çevirmişti. Son ABD verileri üretimde hızlı bir soğuma ve gayrimenkul güveninde düşüşe işaret ederken bu durum Çin’den gelen zayıf rakamlar sonrası oluşan küresel büyüme risklerine dair endişeleri güçlendirdi.

Çin'de ekonomik zayıflama ve Fed enflasyonla mücadele politikasını sıkılaştırması altının cazibesini düşürürken doların cazibesini artırarak, ülkenin merkez bankasını faiz oranlarında sürpriz bir indirim yapmaya sevk etti.

Altın, Çarşamba günü yayımlanacak ve bir sonraki faiz artışına dair ipucu verebilecek Fed’in Temmuz toplantısına dair tutanaklarına odaklanmış durumda.

Tutanakların yayımlanması öncesinde “kahin” olarak anılan ekonomist Nouriel Roubini piyasaların para politikasında bir değişim beklediğini fakat 2023 yılında faiz indirimlerinin hayal görmek olduğu konusunda uyardı.