Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, pandemiden etkilenen ekonomilere ne kadar teşvik gerektiğini belirlemek üzere, ekonomistlerinden Euro Bölgesi’ndeki finansal koşulları ölçmek için yeni yollar araştırmalarını istedi.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre AMB Para Politikası Komitesi Mart ayındaki politika toplantısına Yönetim Konseyi’nin önüne planlar getirmekle görevlendirdi. Bazı AMB üyeleri rekor düşük faiz oranları ve varlık alımlarının kredi koşulları üzerindeki etkilerini ölçmek için yeni yollar bulunmasını istedi.

AMB, işletmeler ve hanehalkları için daha iyi finansal koşullar yaratmak gerekçesiyle parasal desteğin seviyesini aralık ayında artırmıştı.

Perşembe günü kararlarında etkili olan göstergelerin sorulması üzerine AMB Başkanı Christine Lagarde “geniş çaplı bir yaklaşım benimsediklerini” söylemişti.

Öte yandan AMB koridorlarında varlık alım programlarının geleceği ve getiri eğrisi kontrolü gibi yöntemler de tartışılıyor. Politika araçları hakkında gerçekleştirilen AMB seminerinde getiri eğrisi kontrolü bankanın stratejisi bağlamında görüşüldü. Ancak seminerde getiri eğrisi kontrolü AMB’nin hemen uygulanması bağlamında tartışılmadı.