Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Madrid'deki bir konferansta konuşan de Cos, AMB'nin adımlarının ekonomiye olumlu etkileri olduğunu, yetkililerin ABD'de başlayan bankacılık sektörü gerilimini yakından takip ettiğini belirtti.

De Cos daha fazla faiz artırım ihtiyacının azaldığını ve tarihi parasal sıkılaşma döngüsünün sonuna yaklaştıklarını da ifade etti.

De Cos'un bu açıklamaları bazı AMB yetkililerinin enflasyondaki yükselişi durdurmak için faiz artışının yaz sonrasında da devam etmesi gerektiğini belirtmesinin ardından geldi.

Piyasalar Temmuz ayına kadar AMB'nin 2 kez daha faiz artırmasını bekliyor ancak Euro Bölgesi tarihindeki en agresif faiz artış döngüsünün uzama ihtimali de artıyor.

AMB faiz artış hızını yavaşlatarak bu ayki toplantıda 25 baz puanla devam etmiş, daha fazla faiz artışı olacağı sinyali vermişti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Olli Rehn de bugün yaptığı konuşmada sıkılaşma döngüsünü bitirmeden önce çekirdek enflasyonda 'net ve sürdürülebilir aşağı yönlü trend' görülmesi gerektiğini söyledi.