Advertisement
HABERLER ABONE OL

AMB Yönetim Konseyi'nin 20-21 Ocak’ta Frankfurt’ta gerçekleştirdiği para politikası toplantısının tutanakları yayımlandı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Ocak ayı para politikası toplantı tutanaklarında, Euro Bölgesi’nde enflasyon hedefinden çok uzakta olunduğu ve güçlü euronun enflasyon için ilave tehlike oluşturduğu vurgulandı.

Konsey üyelerinin değerlendirmelerinin yer aldığı tutanaklarda, üyelerin, yeterli parasal teşviklerin sürdürülmesinin ekonomi için zaruri olduğunu değerlendirdikleri ortaya çıktı.

Tutanaklarda, “Yönetim Konseyi üyeleri yeteri derecede parasal teşvikin kritik olduğu konusunda aynı görüşteler.” ifadesine yer verildi.

Kovid-19’un sebep olduğu sağlık ve ekonomik krizde üyelerin politika konusunda rahatlama olmadığı konusunda aynı görüşte olduklarına vurgu yapılan tutanaklarda, ilk çeyrekten sonra bu yıl ekonomide toparlanma konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik için nedenler olduğu kaydedildi.

Tutanaklarda, Euro bölgesi ekonomisinin keskin daralmasına bakıldığında, yönetim konseyinin toparlanmayı desteklemek için mali politikaları destekleme görüşünde olduğu vurgulandı.

AMB’nin tutanaklarında Euro Bölgesi’nde enflasyon için orta vadeli görünümdeki belirsizliklerin yüksek olduğunun altı çizilerek, güçlü euronun ilave bir tehlike oluşturabileceği belirtildi.

Tutanaklarda “Yönetim kurulu toplantısında döviz kurundaki gelişmelerin Euro Bölgesi finansal koşulları üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konuşuldu. Bunun nihayetinde enflasyon görünümü üzerinde sonuçları olabileceği konusunda endişeler dile getirildi.” ifadesine yer verildi.