Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Martins Kazaks’a göre AMB’nin acil pandemi varlık alım programının (PEPP) akıbeti için Eylül toplantısını bekleyen yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayabilir.

Bloomberg'e konuşan Kazaks en az Mart ayı sonuna kadar devam edecek programın uzatılması veya sonlandırılması konusunda karar vermek için erken olduğunu belirtti.

Bölgede koronavirüs vakalarının yeniden artmasının yeni kısıtlamaları gündeme getirmesi ekonomik toparlanmaya sekte vurabilir.

Aynı zamanda Letonya Merkez Bankası Başkanı olan Kazaks "Belirsizlikler göz önüne alındığında henüz bu konuda bir karar almaya gerek yok. Bu konuyu tartışacağız ancak konuşmak için bile erken" dedi.

"Program bitirilmeden yatırımcılar uyarılacak"

Kazaks yatırımcılara acil destek programının bitişinin 'ne zaman ve nasıl' olacağı konusunda sabırlı olma çağrısı yaptı.

AMB'nin Eylül sonrası bir sonraki toplantısı 28 Ekim'de gerçekleşecek.

Kazaks programın bitirilmeden önce piyasayı uyaracaklarını bildirdi.

Yetkililer ayrıca geçen ay yeni enflasyon hedefi olan yüzde 2'ye ulaşmadan faiz artışına gitmeyeceklerini duyurmuştu. Kazaks bu konuya dair "Eğer enflasyon hedefe daha uzun sürede ulaşacaksa faiz artışları da gecikecektir" açıklamasını yaptı.