Advertisement
HABERLER ABONE OL

Amundi Gelişen Piyasalar Sabit Getirili Menkul Kıymetler Birimi'nden Sergei Strigo ve Yerlan Syzdykov konuya dair bir notta "ABD faizlerindeki artışa rağmen yüksek getirili ülkelerin faiz konusunda görece daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Enflasyonun ılımlı olduğu ortamda gelişmekte olan ülke para birimlerinin değerinin altında performans sergilediği görülürken henüz erken dönemli büyüme ortamı da bu varlık sınıfını destekliyor.

ABD'de beklenen agresif mali politikanın kısa vadede dolarda değerlenmeye yol açabileceği belirtilirken orta vadede ise dolarda zayıf seyir bekleniyor.

Rusya'nın emtia fiyatlarındaki toparlanmadan destek bulması bekleniyor. Türkiye'de ise Merkez Bankası'nın piyasa dostu olan agresif parasal sıkılaşma yönündeki değişiminin ve yabancı yatırımcı pozisyonlanmasının yerel tahviller için destekleyici olduğu ifade ediliyor.

Amundi dolar cinsi tahvillerde ise gelişen ülkelerden yüksek getirili Meksika ve Endonezya'yı, Körfez ülkelerinden de ekonomisindeki güçlü temeller ve ekonomisinin çeşitliliği nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'ni beğeniyor.