Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları, bölge Çin'in Mayıs ayı ticaret verilerine ve Avustralya Merkez Bankası’nın gösterge faiz oranını 11 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasından bir gün sonra Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe'un yaptığı bir konuşmaya bakarken karışık işlem görüyor.

Çin'in ticaret verileri beklentilerin altında kaldı; İhracat yıllık yüzde 7,5 düşerek, beklenen yüzde 0,4'lük düşüşün keskin bir şekilde altında kalırken, ithalat, tahmin edilen yüzde 8'lik düşüşe kıyasla yıllık yüzde 4,5'lik daha küçük bir düşüş gördü. Ülkenin Mayıs ayındaki ticaret fazlası yüzde 16,1 düşüşle 65,81 milyar dolar oldu.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,14 yükseldi ve Avustralya'nın gayri safi yurt içi hasılası yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüyerek 1,5 yılın en yavaş büyüme oranını kaydetti.

Japon hisse senetlerindeki ralli, Nikkei 225'in yüzde 1,42 oranında düşmesiyle bölgede kayıplara öncülük etmesiyle duraklamış gibi görünüyordu. Topix yüzde 1'lik daha küçük bir kayıp gördü.

Güney Kore piyasaları resmi tatilden olumlu bir başlangıçla döndü, Kospi yüzde 0,34 ve Kosdaq yüzde 0,97 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açılışta yüzde 1,06 yükselirken, anakara Çin piyasaları da yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,3 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,11 yükseldi.

ABD'de bir gecede, S&P 500 ve Nasdaq Composite, Wall Street'in geniş endeksi dokuz ayın en yüksek seviyesine götüren yakın tarihli bir ralliyi sindirmesiyle Salı günü 2023'ün başlamasından bu yana en yüksek kapanışlarına ilerledi. Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,03'lük daha küçük bir kazanç gördü.