Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya-Pasifik'teki hisseler, Çin'in ticaret verilerini açıklaması, Kore ve Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırmasıyla yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.92 yükseldi ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 2.31 yükseldi. Havayolu hisseleri, bazı koşullar altında Kasım ayına kadar karantinasız seyahate izin verilebileceğini belirten bir raporun ardından yükseldi.

Cathay Pacific yüzde 2.02 ve China Southern Airlines yüzde 4.28 yükseldi.

Tianqi Lithium, Hong Kong'daki piyasaya çıkışında 82 Hong Kong doları (10.45 dolar) teklif fiyatından yaklaşık yüzde 10 düştü. En son 74.15 Hong Kong dolarındaydı.

Miniso hisseleri de Hong Kong pazarındaki ilk çıkışında düştü.

Japon Nikkei 225 yüzde 0.35 ve Topix endeksi yüzde 0.24 yükseldi.

Güney Kore'de Kospi yüzde 0.83 yükseldi ve Kosdaq yüzde 0.95 yükseldi.

Reuters'e göre, maliye bakanlığının hisse senedi istikrar fonunu piyasaya müdahale etmek için kullanacağını söylemesinin ardından Tayvan'ın benchmark Taiex sabah ticaretinde yüzde 3'ten fazla yükseldi. Endeks en son yüzde 2.55 yükselmişti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yatay seyretti.

Çin piyasaları yön bulmakta zorlandı ancak son olarak yüksek işlem gördü. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,1 ve Shenzhen Bileşeni yüzde 0,43 yükseldi.

Reuters'a göre, Çin ticaret verileri, 2022'nin ilk yarısında yuan cinsinden ihracatta yüzde 13,2 artış gösterirken, ithalatın yüzde 4,8 arttığını bildirdi.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,47 yükseldi.

Yatırımcılar ayrıca ABD'nin Haziran ayı enflasyon raporunu da bekliyor olacak.