Advertisement
HABERLER ABONE OL

Koronavirüs salgını sebebiyle Asya genelindeki organizasyonlar tamamen iptal ediliyor ya da erteleniyor.

Singapur, Tayland ve Hong Kong’da sanat gösterilerinden, golf turnuvalarına kadar birçok büyük etkinlik iptal edildi.

Organizatörlerin açıklamasına göre, 19-21 Mart tarihleri için planlanan Asya’nın en prestijli sanat fuarı 2020 Hong Kong Art Basel “şiddetli yeni tip korona virüs salgını” nedeniyle iptal edildi.

Bununla birlikte, hem Honda Kadınlar Profesyonel Golf  Birliği (LGPA) Tayland hem de 2020 HSBC’nin Singapur’daki Dünya Kadınlar Şampiyonası iptal edildi. Bu iki etkinliğin de Şubat sonu gerçekleşmesi planlanıyordu. LGPA  tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, bu kararlar koronavirüsten dolayı ‘devam eden sağlık endişeleri’ sebebiyle alındı.

Çarşamba günü, Hong Kong bir tanesi ölümlü vaka olmak üzere 49 koronavirüs hastası bulunduğunu onayladı. Singapur’da teyit edilen vaka sayısı 47 iken Tayland’da ise şu ana kadar 33 vaka olduğu onaylandı.

Seyahat ve etkinlik endüstrisinde, yeni koronavirüsün ekonomik etkisinin önümüzdeki aylarda hissedileceğine dair endişeler artıyor. Singapur Turizm Kurulu'na göre virüs ticaret ve turizm üzerinde yüzde 25-30 oranında etkili oldu.

Hong Kong Kongre ve Sergi Endüstrisi Birliği Başkanı Stuart Bailey, Asya’nın finans merkezinin şu an için tüm kongre, sergi toplantıları ertelediğini bildirirken, yaklaşan  etkinliklerin ertelenmesinin Hong Kong ekonomisi için oldukça zararlı olduğunu vurguladı. 

Bailey, birçok etkinliğin yıl boyunca yeniden planlanabileceğini fakat önümüzdeki aylarda çalışmanın daha da zorlaşacağını belirtti.

 

CNBC