Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da para birimleri karışık seyir izledi. Çin'de yaklaşık bin kişinin ölümüne neden olan koronavirüsü salgını piyasalar üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Singapur'daki Skandinaviska Enskilda Banken'de Strateji Birimi Müdürü Eugenia Victorino salgından hayatını kaybedenlerin sayısı ve ekonomilerin verdiği tepkinin piyasayı etkilemeye devam edeceğini söyledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi % 0.1 düşüşle 1,206.02 puan, MSCI AC Asya Pasifik Endeksi % 0.5 düşüşle 168.81 puan oldu.

Çin yuanı dolara karşı % 0.2 civarında yükselirken hazine tahvilleri 4. günde de arttı. Güney Kore wonu virüsün küresel ticareti etkileyeceği endişesiyle bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Yatırımcının riskli varlıklardan uzak durmasıyla Endonezya rupisi 2. günde de gerilerken Malezya ringiti 8 haftanın en düşük seviyesine indi, ülke tahvilleri yükseldi. Tayvan doları 22 Ocak'tan beri en yüksek kapanışa ilerlerken Filipin pesosu yatay seyretti.

Singapur'daki Maybank'ın analistleri bir raporlarında son dönemde sert düşen Tayland bahtı, Kore wonu ve Singapur dolarının gelecek bikaç haftada yükseliş için alanı olabileceğini belirtti.