Atatürk Havalimanı "Terminal İstanbul" adıyla girişimcilere ev sahipliği yapacak
-
Gündem Teknoloji programına konuk olan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Atatürk Havalimanı'nın geçen yılsonunda Ulaştırma Bakanlığından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına devredilmesinin ardından Bilişim Vadisi olarak burayı Terminal İstanbul adıyla sayılı girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmeyi planladıklarını açıkladı.
-
Tüzgen, Bilişim Vadisi çatısı altında kurulan Terminal İstanbul'da 2 bin teknoloji girişimcisine ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
HANDE BERKTAN
Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına konuk olan, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Atatürk Havalimanı’nda Bilişim Vadisi’ne bağlı kurulan Terminal İstanbul’u sayılı girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmeyi planladıklarını açıkladı.
Girişimcilik merkezi olarak hayata geçecek olan Terminal İstanbul projesine dair Erkam Tüzgen “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır Beyin ilan ettiği büyük bir projemiz, Terminal İstanbul projemiz var. Atatürk Havalimanı geçen yılsonu Ulaştırma Bakanlığından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza devredilerek burası teknopark alanı olarak ilan edildi. Burayı dünyanın sayılı girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmeyi arzu ediyoruz. Burada, iki binden fazla girişimcinin yer alabileceği bir kurgu üzerine çalışıyoruz. Hayalimiz, yurtdışından bir yatırımcı jetine binip havalimanına gelsin ve burada sözleşmesini yapsın, tekrar jetine binip ülkesine geri dönsün. Böyle bir global merkez olabilmesini istiyoruz. Yerli ve uluslararası girişimcilerden ciddi talep alıyoruz.
Daha Terminal İstanbul hayata geçmeden dün Pakistan’dan büyük bir yatırımcı başvurdu. Yatırımcı grubu İstanbul’a gelip buradan Avrupa’ya açılmak istiyor. Terminal İstanbul sadece Bilişim Vadisi’nin alanı değil tüm girişimcilik ekosistemine hizmet eden, katkı sunan bir merkez olsun istiyoruz” açıklamasını yaptı.