Advertisement
HABERLER ABONE OL

Denizbank’ın 610 milyon dolarlık seküritizasyon finansmanı temin ettiğini açıklamasının ardından Bloomberg HT’ye konuk olan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Vademiz 7 yıla çıkıyor. Ortalama vade 4 yılın üzerinde. Büyük yatırımcı olarak baktığımızda EBRD, Dünya Bankası’nın kalkınma bacağı IFC ve Fransa kalkınma bankası Proparco gibi uluslararası yatırım ve kalkınma bankaları var. Bu işlemle birlikte uluslararası yatırım ve kalkınma bankalarından temin ettiğimiz fonlama tutarı 1 milyar doları geçti” şeklinde konuştu.

Ateş sağlanan finansmana ilişkin, “Dört yılın üzerinde bir vade, nihai vadesi 7 yıl. Sendikasyon fiyatlarının bir hayli altında.3,9 Libor+faizle temin ettiğimiz kredinin maliyeti oldukça uygun” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan kredinin veriliş amacına da dikkat çeken Ateş, “Proparco ve EBRD’nin Türkiye’de deprem ilintili olarak verdiği ilk kredi. Aynı zamanda Proparco’nun Türkiye’de katıldığı ilk seküritizasyon işlemi. Bu kredi ile finansman ihtiyacı olan bir çok kesime dokunulacak. Bunlardan ilki depremden etkilenen bireyler ve firmalar olmak üzere, yeşil ekonomi yatırımları, daha sonra kadın girişimlerine destek ve çiftçilerimizin finansmanına destek olarak sıralanabilir” ifadelerini kullandı.

Ateş, son birkaç yılda taze kaynak olarak 2 milyar doların üzerinde ülkeye para getirmiş olduklarını da sözlerine ekledi.