Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa'da endeksler ekonomik toparlanmaya dair beklentilerin artmasıyla ve devlet tahvili getirilerindeki artışın etkisiyle otomotiv ve bankacılık sektörlerinin öncülüğünde Kasım ayından bu yana en büyük yükselişi gerçekleştirdi.

Kapanışta, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 2,1 artışla 417,25 puana çıktı ve 9 Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. Geçen yılın en kötü performanslı sektörlerinden biri olan bankacılık endeksi, tahvil getirilerindeki artışın daha yüksek kar marjlarına dönüşeceği beklentisiyle yükseldi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,34 artarak 6.719,13, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 3,31 değer kazanarak 14.380,91, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,08'lik artışla 5.902,99 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 3,12'lik yükselişle 23.681,57 puana ulaştı.

Avrupa'da endekslerin yükselmesinde Pfizer Inc. ve BioNTech'in Kasım ayındaki olumlu aşı çalışması haberlerinden bu yana, döngüsel hisse senetlerine dönüşün hızlanması ve yatırımcıların ekonomik bir toparlanmaya yönelik beklentileri de etkili oldu.

Kapanışa yaklaşılırken Otomotiv, bankacılık ve sigorta hisseleri en çok yükselenler olarak göze çarptı

UBS Global Wealth Management'ın baş yatırım sorumlusu Mark Haefele bir telefon röportajında, "Yatırımcıların, aşı uygulaması etrafındaki küresel toparlanmanın hızını ve devam eden mali ve parasal teşvikleri hafife aldıklarını düşünüyoruz. Bu durum Avrupa hisselerine fayda sağlamalıdır" yorumunu yaptı.