Bloomberg HT Haberler Avrupa hisseleri verilerle düşüyor
PİYASALAR

Avrupa hisseleri verilerle düşüyor

  • Avrupa hisse senetleri kötü çıkan verilerin etkisi ile değer kaybediyor (14:05'te güncellendi)

Giriş: 01 Mart 2013, Cuma 10:47
Güncelleme: 01 Mart 2013, Cuma 21:25

(14:05'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, gösterge endeks Stoxx Europe 600'ün dokuz ay üst üste yükselik göstermesinin ardından, İngiltere ve Çin'de düşüş gösteren imalat sanayi ve rekor seviyeye çıkan Euro Bölgesi işsizlik verilerinin olumsuz etkisi ile değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları düşerken, Asya hisse sentleri fazla değişmedi.

Rio Tinto Group, konuya yakın bir kaynağın kaydettiğine göre, Kanada'daki demir cevheri faaliyetletini satmayı planlamasının ardından değer kaybetti ve Avrupalı emtia üreticilerini içeren endeksteki düşüşe öncülük etti. Belgacom SA, 2013 yılı tahmininin projeksiyonların altında kalmasının etkisi ile, 2004'te halka açılmasından bu yana en düşük seviyesine indi. Royal Vopak NV, faaliyet karının 2012 yılında düşmesinin ardından son dört yılın en hızlı kaybını yaşadı. Thales SA, tüm yıl karının analistlerin projeksiyonlarını aşmasının ardından son 13 yılın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 düşerek Londra saati ile 11:47'de 287.36 puana geldi ve bu haftaki kaybını yüzde 0.4'e getirdi. Avrupa hisselerinin gösterge endeksi, ABD'li kanun yapıcıların, dünyanın en büyük ekonomisinin resesyona düşmesine neden olabilecek otomatik mali değişikliklerden kaçınma konusunda uzlaşmaya varmalarının desteği ile bu yıl yüzde 2.8 yükseldi.