Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa'nın enerji sıkıntısı büyük gübre üreticisi CF Industries Holdings'i gaz ve elektrik fiyatlarında yaşanan rekor yükselişler sebebiyle İngiltere'deki iki tesisini kapatmaya zorladı.

Bu gelişme bölgedeki ekonomik toparlanmanın da yavaşladığına işaret etti.

CF Industries Holdings Inc. Çarşamba günü yaptığı açıklamasında yüksek doğal gaz fiyatları nedeniyle Billingham ve Ince üretim komplekslerinde ne zaman tekrar faaliyete başlanacağı belli olmaksızın ara verildiğini bildirdi.

Enerji ile ilişkili endüstrilerde tüketimin azaldığının da altı çizilen haberin ardından Avrupa'da gaz ve elektrik vadeli işlemleri Perşembe günkü işlemlerde geriledi.

Goldman Sachs Group Inc, Avrupa’da artan enerji fiyatlarının bu kış elektrik kesintilerinin yaşanmasına dair riskleri artırdığını ve kışın ortalamaların üzerinde bir soğuklukta geçmesiyle Avrupa’nın Asya ile likit doğal gaz (LNG) ithalatı için rekabet etmek zorunda kalabileceğini söyledi.

Haberde, kesintilerin yüksek olasılıkla elektrik fiyatlarını daha da yukarı taşıyacağı, artan enflasyon riskleri ve halihazırda hammaddelerde yaşanan maliyet baskılarına yenilerini ekleyebileceği bildirildi.