Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya, İtalya ve Fransa, kan pıhtılaşması raporlarıyla ilgili endişelerle AstraZeneca’nın Plc’nin Covid-19 aşısının kullanımını askıya aldı.

Almanya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre karar, aşı güvenliğini denetlemekten sorumlu olan Paul Ehrlich Enstitüsü’nün tavsiyesi üzerine alındı.

Kanda pıhtılaşma riskini artırdığı iddiasıyla aralarında Hollanda, İrlanda’nın olduğu ülkeler aşısının kullanımını askıya almıştı.

İtalya, AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu.

İtalyan İlaç Ajansından (AIFA) yapılan yazılı açıklamada, "AIFA, AstraZeneca Kovid-19 aşısının ülke genelinde kullanımını, tedbir maksatlı, EMA'nın (Avrupa İlaç Ajansı) konuya ilişkin kararını beklemek üzere geçici olarak durdurdu. Bu karar, diğer Avrupa ülkelerindekilere benzer tedbirler doğrultusunda alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

AstraZeneca aşısına yönelik rapor edilen olumsuz durumlara ilişkin soruşturmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, AIFA’nın EMA ve diğer Avrupa ülkeleriyle beraber yaşanan hadiseleri ortaklaşa değerlendirileceği kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AstraZeneca firmasının geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını yarın öğlene kadar askıya aldıklarını açıkladı. Macron, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) AstraZeneca firmasının geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla ilgili görüşünü yarın açıklayacağını kaydederek, bu aşının kullanımını yarın öğlene kadar askıya aldıklarını duyurdu.