Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) açıklamasında nakit oranı ve üç yıllıkların faiz hedeflerinin her ikisinin de yüzde 0.25 seviyesinde kaldığı belirtildi.

RBA Başkanı Philip Lowe, açıklamada "Kurul istihdam, gelirler ve işletmeleri desteklemek ve Avustralya'nın toparlanmada iyi konumlanması için elinden geleni yapacağını taahhüt eder. Bankanın adımları fonlama maliyetlerini düşük tutuyor ve tüketiciler ile işletmelere kredi arzını destekliyor. Bu genişlemeci yaklaşım gerektiği kadar sürecek. Kurul, tam istihdam yönünde ilerleme kaydedilip, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 - yüzde 3 hedef bandında olduğuna emin olana kadar nakit oranı hedefini artırmayacak." dedi.

Mart sonundan bu yana varlık alımlarına başlayan banka, üç yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizini başarılı bir şekilde yüzde 0.25 civarında tuttu. Alımlarını Mayıs ayında sert bir şekilde azalttı.

Avustralya'nın koronavirüsle mücadelede başarılı olması ve ekonomiyi beklenenden erken açma hamleleri hisse senetleri ve yerel parasında kazançları tetikliyor. Avustralya Doları 19 Mart'tan beri yüzde 18 yükseldi.