Bloomberg HT Haberler BAE: Ortaklık anlaşması Türkiye'de 100 bin istihdam sağlayacak
HABERLER

BAE: Ortaklık anlaşması Türkiye'de 100 bin istihdam sağlayacak

  • Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Ankara ile Abu Dabi arasında 3 Mart 2023'te imzalanan "Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması"nın Türkiye'de 100 bin, BAE'de 25 bin olmak üzere 125 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Giriş: 26 Temmuz 2023, Çarşamba 17:38
Güncelleme: 26 Temmuz 2023, Çarşamba 17:38

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son BAE ziyareti ve Ankara ile Abu Dabi arasındaki ilişkilere dair BAE'nin Ankara Büyükelçiliğinde basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son BAE ziyaretinin her anlamda başarılı olduğunu, yenilenebilir enerji ve adli konular başta olmak üzere farklı alanlarda 13 anlaşma imzalandığını belirten Zahiri, bu yıl BAE ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 50. yıl dönümünü kutlandığını söyledi.

Son görüşmede liderler arasında stratejik anlamda gelişmeler olacağının sinyallerini aldığına değinen Zahiri, 2020'de iki ülke arasındaki ticaret hacminin 9,8 milyar dolar olduğunu ve şu anda bunun 19 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

"BAE ve Türkiye'nin stratejik konumu bölgede çok önemli rol oynuyor"

Son anlaşmalarda özel şirketler ve bakanlıklar düzeyinde devam etmekte olan iletişimin özellikle yatırım alanında daha da güçlenmesinin amaçlandığını kaydeden Zahiri, gelecek 5 yıl içinde daha güzel şeylerin gerçekleşeceğini umduğunu dile getirdi.

Zahiri, 1 Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın iki ülke arasındaki ticarete yapacağı katkıya işaret ederek, "İnşallah, bu anlaşma, Türkiye'de 100 bin, BAE'de 25 bin olmak üzere toplamda 125 bin kişiye istihdam sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.