Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch Trump'ın Çin mallarına yönelik ek gümrük tarifesini % 25'e yükseltmesi durumunda yuan'ın dolar karşısında 7.5'e kadar gerileyebileceğini öngördü.

ABD Başkanı Trump 300 milyar dolarlık Çin ürününe 1 Eylül itibariyle yüzde 10 gümrük tarifesi uygulanacağını açıklamış, ardından dolar/yuan paritesi, 2008 yılı finansal krizinden bu yana ilk kez 7 seviyesini aşmıştı.

CNBC'de yer alan habere göre, BofAML tarifelerin artırılması durumunda yıl sonuna kadar paritenin 7.3 seviyesine kadar çıkacağını belirtti. Kurumun daha önceki tahmini 6.63'tü.

Bankanın Döviz Stratejisti Rohit Garg "Eğer tarifeler % 25'e yükseltilirse ekonomik ve finansal koşullarının değişmeyeceği varsayımıyla yuan'da 7.5'li seviyelere bakacağız." değerlendirmesine yer verdi.

Birçok analist gerilimin son dönemde artmasıyla Trump'ın Çin mallarına yönelik tarifeleri % 25'e çıkartacağını belirtiyor. Stratejist Garg'a göre bu oran algıyı daha da fazla bozar ve Fed'in devreye girmesine neden olur. Uzman "Fed daha da güvercin olur ve daha fazla faiz indirimi yapar. Doların da yükselmesi zorlaşır" yorumunu yaptı.