Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yurtdışı finansman maliyetlerindeki uygun seyir bankaları uluslararası piyasalardan finansman sağlamaya yönlendirdi.

Yapı Kredi ve Akbank'ın ardından Ziraat Bankası ve Vakıfbank da yurtdışı piyasalarda tahvil ihracı yapacak. Sermaye Piyasası Kurulu'nun bülteninde yer alan bilgilere göre Ziraat Bankası'na yurtdışında 4 milyar dolara kadar tahvil ve finansman bonosu ihracı, Vakıfbank'a da 1 milyar euroya kadar ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı için onay verildi.

İlgili haberler

Garanti Bankası da yurtdışı finansman için adım attı. Garanti Bankası uygun piyasa koşullarının oluşması durumunda yurtdışında halka arz edilmeksizin, toplamda 6 milyar dolar tutara kadar tahvil veya benzeri türden borçlanma aracı ihracı için yönetim kurulunu yetkilendirdi.

Hazine bu hafta 2026 ve 2031 vadeli çift dilimli eurobond ihracı gerçekleştirmiş ve toplam satış tutarı 3,5 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Ocak 2026 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 4,75, getiri oranı yüzde 4,90 olarak; Haziran 2031 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 5,875, getiri oranı ise yüzde 5,95 olarak gerçekleşmişti.

Hazine'yi takiben Akbank yurtdışında 2 milyar dolara kadar tahvil ihracı için gerekli başvurular konusunda gerekli başvuruların yapılması için genel müdürlüğe yetki verilmesine karar vermişti.

Hazine'nin tahvil ihracı öncesinde ise Yapı Kredi Yapı, uluslararası piyasalardan 500 milyon dolar tutarında sermaye benzeri tahvil ihracı yapmış, ihraca 6 katından fazla talep gelirken getiri de yüzde 7.875 olarak kaydedilmişti.