Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc stratejistlerine göre yatırımcılar, dirençli yüksek enflasyon ve yaklaşan resesyon endişeleriyle, yeni yıla hisse senetlerinden nakde kaçışla başladı.

EPFR Global verilerine dayanan bir araştırma notuna göre, para piyasası fonlarına girişler 4 Ocak'a kadar olan haftada 112 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu, pandeminin küresel olarak yayıldığı Nisan 2020'den bu yana en büyük giriş oldu. Veriler ayrıca yatırımcıların küresel tahvilleri satın aldıklarını ve ABD fonlarının 5 milyar dolarlık hisse senedi çıkışına yol açtığını gösterdi.

Güvenli varlıklara yaşanan hücum, ABD hisse senetlerinde 2008'den bu yana görülen en kötü yıllık düşüşün ardından geldi. Güçlü ekonomik veriler, Fed’in şahin duruşuna sadık kalacağına dair endişeleri körüklerken hisse senetleri de 2023’ün ilk haftasında gerilemeye devam etti.

Dördüncü çeyrekten bu yana Avrupa'ya kıyasla düşük performans gösteren ABD hisse senetlerinin yönüne ilişkin bir sonraki ipucu için Cuma günü açıklanacak olan istihdam verilerini takip edilecek. Bloomberg Economics, istihdamda daha ılımlı bir artış görülmesini bekliyor.