Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresi 4 aydan 8 aya çıkarıldı.

BDDK'dan yapılan açıklamada, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin 4 aydan 8 aya çıkarılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

KUYUMCULAR KARARDAN MEMNUN

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, "altında işçilik gerektiren ürünlere uygulanabilen taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarılması sektöre ve ekonomiye katkı sağlayacak." dedi.

Düzenlemenin sektöre olumlu yansıyacağını belirten Çavuşculu, "Altında işçilik gerektiren ürünlere uygulanabilen taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarılması sektöre ve ekonomiye katkı sağlayacak. Uygulama, tüketiciyi, atölyeyi ve perakende satış yapanı memnun edecek, ticaretimize canlılık getirecektir." diye konuştu.

Çavuşculu, işçilik gerektiren 8, 14, 18, 22 ayar yüzük, kolye, küpe, bilezik gibi ürünlerin düğün, nişan alışverişlerinde ve hediye almada sıklıkla tercih edildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Taksit uygulaması yapılmadığı dönemde alışveriş çok zayıflamış, işlerimiz neredeyse durma noktasına gelmişti. İnsanlar 1-2 bileziği zor alıyordu. Tüketici alışveriş yapmayınca imalat sanayimiz çalışmıyor, perakendeciler de iş yapamıyordu. Taksitlendirmenin tekrar uygulamaya konulmasıyla sektörümüz nefes aldı. Altın fiyatları da yükseldi, 8 taksit uygulamasıyla daha rahat ticaret yapmış olacağız. Bizim isteğimiz 12 taksite çıkması yönünde."