Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Bernanke: Düşük gelirliler için çok yönlü yaklaşımlar gerekiyor

Bernanke: Düşük gelirliler için çok yönlü yaklaşımlar gerekiyor

  • Fed Başkanı Bernanke, düşük gelirli çevrelerde çok yönlü yaklaşımların gerektiğini söyledi

Giriş: 13 Nisan 2013, Cumartesi 10:59
Güncelleme: 13 Nisan 2013, Cumartesi 11:01

Washington'da Fed'in sponsorluğunda düzenlenen kamusal kalkınma araştırmaları konferansında konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke, düşük gelirli çevrelerin desteklemesinde, eğitim, istihdam, sağlık ve konutu kapsayan çok yönlü bir yaklaşımın gerektiğini söyledi.

Dirençli toplulukların yalnızca konuttan daha fazlasına ihtiyacının olduğunu belirten Bernanke, "Bu çevreler, kamunun sosyal kumaşının desteklenmesi ve mukimlerin yeteneklerinin inşa edilmesi bir dizi sosyal aktivite gerektiriyor" dedi.

"Büyük Resesyon"dan özellikle düşük gelirli toplulukların olumsuz etkilendiğinin altını çizen Fed Başkanı, konut ve istihdamda iyileşme sinyalleri görülse de, düşük gelirli çevrelerin kırılganlıklarının devam ettiğini belirtti.

Minneapolis Fed'in araştırmasına göre, Büyük Depresyon'dan bu yana görülen en büyük finansal kriz ve en kötü resesyon, düşük gelirli hanehalklarının kazanç ve varlıklarını azalttı. Çalışma, ABD'de en düşük yüzde 20 ücrete sahip işçilerin kazançlarının, iş kayıpları nedeniyle medyan gelire kıyasla yüzde 30 düştüğünü gösterdi.

Kazançlar bakımından en düşük gelirli yüzde 20'lik kesimin, medyana göre hiç bu kadar kötü durumda olmadığını söyleyen Minneapolis Fed'in araştırmacıları Fabrizio Perri ve Joseph Steinberg, bu grubun mevcut varlıklarından da kaybettiğine dikkat çekti.