Advertisement
  • 01
    Biden'ın Fed adaylarından enflasyon mesajları

    İkisi halihazırda Fed üyesi olan ve ABD Merkez Bankası’nda kilit roller için aday konumda olan üç isim, bu görevlere getirilmeleri halinde enflasyonu durdurmanın birincil öncelikleri olduğunu açıkladı.

  • 02
    Biden'ın Fed adaylarından enflasyon mesajları

    ABD Başkanı Joe Biden tarafından Fed Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi için seçilen Guvernör Philip Jefferson, ABD ekonomisinin enflasyon ve banka stresi dahil birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu söyledi. Jefferson’un bugün Senato’da yapacağı konuşmanın Fed tarafından salı günü yayımlanan metninde, “Enflasyon hız kesmeye başladı ve onu %2 hedefimize döndürmeye odaklanmaya devam ediyorum” ifadeleri yer aldı.

  • 03
    Biden'ın Fed adaylarından enflasyon mesajları

    Biden tarafından bu yıl başında Lael Brainard’dan boşalan koltuk için aday gösterilen Adriana Kugler, “Görevim onaylanırsa, enflasyonu düşürmek ve azami istihdamı teşvik edecek bir para politikası izlemeye ve istihdam yaratıp ekonomik büyümeyi destekleyecek şekilden finans sektörünün direncini artırmaya derinden bağlı olacağım” dedi.

  • 04
    Biden'ın Fed adaylarından enflasyon mesajları

    14 yıllık bir görev süresi için aday gösterilen Guvernör Lisa Cook da “sorun çözülene kadar enflasyon sorununa odaklanmaya devam edeceğini” belirtti. ABD Senatosu Bankacılık Komitesi bugün ortak bir oturumda Jefferson, Cook ve Kugler’in Fed görevlerini değerlendirecek.