Biden'ın Kuzey Akım kararı Merkel'i memnun etti
-
Angela Merkel, Joe Biden'ın Kuzey Akım 2 ile alakalı birçok yaptırımı kaldırma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Joe Biden’ın Kuzey Akım 2 ile alakalı birçok yaptırımı kaldırma kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.
“Başkan Biden tabi ki de Kuzey Akım iki anlaşmazlığında biraz bizim tarafımıza yanaştı” diyen Merkel, yine de Almanya ve ABD’nin projeyle ilgili farklı görüşleri olduğunu belirtti.
Gelecek ay Cornwall’da yapılacak G7 liderler zirvesinde Biden ile konuyu görüşeceğini vurgulayan Merkel, “Ortaklık diğer tarafın bakış açısını anlamak ve taviz vermektir” dedi.
ABD’nin Kuzey Akım 2 ile ilgili yaptırımları kaldırmasının yapıcı bir adım olduğunu belirten Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Allmanya’nın ABD ile olabildiğince yapıcı bir şekilde görüşmeleri gerçekleştireceğini söyledi.
Biden yaptırımları kaldırdı
ABD'de Joe Biden yönetimi, ilişkileri geliştirmek gerekçesiyle, Rus gazını Avrupa'ya iletecek Kuzey Akım projesine uyguladığı yaptırımlardan Almanya ayağını muaf tutma kararı almıştı.
Blinken, çarşamba günü yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa Enerji Güvenliğini Koruma Yasası" kapsamında Kongre'ye sundukları raporda projeye müdahil oldukları gerekçesiyle yaptırım listesine alınabilecek 4 gemi, 5 şirket ve bir kişinin tespit edildiğini kaydetti.