Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, partisinin Virginia seçimlerindeki yenilgisinin Demokratların ekonomik gündemini Kongre’den geçirmesinin aciliyetini gösterdiğini söyledi.

Biden, seçim sonuçlarına ilgili olarak "Paket kabul edilmiş olsaydı, sonuçlar farklı olabilirdi" dedi.

Biden, Beyaz Saray’da yaptığı değerlendirmede, “İnsanlar bizden sorunları halletmemizi istiyor. İnsanlar, Kovid’den okula, işlere, bütün olarak bir dizi soruna, pek çok şey hakkında kaygılı.” dedi.

Cumhuriyetçi Glenn Youngkin, Virgina’daki valilik seçimlerinde, Biden’ın bir yıl önce bu eyalette 10 puan farkla kazanmasına karşın, Demokrat Terry McAuliffe’i mağlub etmişti.

Youngkin bu eyalette 2009’dan bu yana seçim kazanan ilk Cumhuriyetçi oldu.

Öte yandan, New Jersey Valisi Phil Murphy, Cumhuriyetçi Jack Ciattarelli’den gelen beklenenden daha güçlü meydan okumaya karşı kendini korumaya çalışıyor. Minneapolis’te polis departmanının kapatılması, yeni bir isim verilmesi ve tekrar açılmasına ilişkin halk oylamasında, bazı yenilikçi Demokratların ‘polisin finansman kaynaklarını kesme’ çağrısına tepki olarak, başarısız olundu.

Tüm bunlarla birlikte, bu gelişmeler Demokratlar arasında zorlu tartışmalara neden oluyor. Birçok üye, Senato’dan geçen imar işleri tasarısı ve ‘Tekrar Daha İyisini Yap’ olarak adlandırılan daha geniş bir paket olan vergi artırımları ve sosyal refah programları dahil Biden’ın gündeminin Kongre’den geçirilmesi için çabalarını ikiye katlamaları gerektiğini kaydediyorlar.