Advertisement
HABERLER ABONE OL

Enflasyon, faiz artırımları ve Rusya-Ukrayna savaşı, bazı önemli anlaşmaların başarısız olmasına neden olmuş olsa da, mega bir anlaşma dalgasının gelmesiyle yılın ilk yarısında küresel birleşme ve satın alma hacimleri 2 trilyon dolara çıktı.

FT’nin haberine göre; 2022'nin ilk yarısında, yıllık yüzde 12 oranında artışla 10 milyar doları aşan 25 adet anlaşma açıklandı. Buna karşın, genel anlaşma hacmi beşte bir oranında düştü.

Hali hazırda, piyasayı hareketlendiren en büyük anlaşmalardan bazılarının iptal olabileceğine veya beklenenden daha uzun sürede tamamlanabileceğine dair endişeler bulunuyor.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter devralmasından vazgeçme tehididinde bulunuyor.

Broadcom , bulut yazılımı şirketi VMware'i 69 milyar dolarlık satın almasıyla ilgili gerçekleşecek tekelleşme karşıtı soruşturmalara hazırlanıyor.

SoftBank'ın Birleşik Krallık çip işletmesi Arm'ın Nvidia'ya 66 milyar dolara satışı, düzenleyicilerin endişeleri nedeniyle Şubat ayında suya düştü.

Walgreens Boots Alliance, Boots'un satışını durdurdu.

ABD'de ilk yarıda 2021'e kıyasla yüzde 28 oranında düşüşle 950 milyar dolar büyüklüğünde anlaşma gerçekleştirildi

Bununla birlikte ABD’de danışmanlık şirketleri; Joe Biden tarafından Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu’na görevlendirilen yetkililerin çok daha olumsuz bir yaklaşıma sahip olmalarına hazırlanıyor.

Küresel birleşme ve satın alma, kısmen gelişen pazarlar ve pandemi sırasında alınan yaygın teşvik önlemleri sayesinde rekorların başlamasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de ilk yarıda 2021'e kıyasla yüzde 28 oranında düşüşle 950 milyar dolar büyüklüğünde anlaşma gerçekleştirildi. Geçen yıl işlem hacimlerini ivmeleyen açık çek patlaması büyük ölçüde azaldı ve anlaşma yapıcılar ekonomik görünüm konusunda daha karamsar hale geldi.

Küresel ekonomideki belirsizlik ortamı, tamamen iptal edilen anlaşmaların değerini 286,2 milyar dolara çıkardı. Bu miktar, pandemi öncesinden bu yana olan en yüksek seviyedeki artışa işaret ediyor.