Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

‘Online indirim marketi’ BiSU, Eylül 2021’de başladığı hızlı teslimat servisinde İstanbul’da 400 bin aktif kullanıcıya ulaştı. 2015 yılında 3 melek yatırımcıdan ilk yatırımını alan BiSU'nun, 2021 sonunda, Aslanoba Capital, Alesta Yatırım ve yeni melek yatırımcılardan gelen sermaye girişiyle değeri 50 milyon doları buldu.

2022 son çeyrek için 100 milyon dolar değerleme üzerinden ön anlaşma yapılırken, geçtiğimiz günlerde, BiSU ve İntegral Portföy Yatırım şirketi ortaklığında, BiSU Girişim Sermayesi Fonu kuruldu. Söz konusu fonu şubat ayı sonuna kadar kapatmayı planlayan BiSU, bu yılın ikinci yarısı için hedeflediği yeni bir yatırım turuyla 250 milyon dolarlık bir değerlemeye ulaşmayı amaçlıyor. BiSU, yakın gelecekte de 1 milyar dolarlık değere ulaşarak Türkiye’nin ilk 10 unicorn’undan biri olmayı hedefliyor.

Şirketin cirosu bir yılda 15 kat arttı

BiSU Kurucu Ortağı ve CEO’su Ergin Üner, 115 depo ile birlikte, İstanbul’un yüzde 90’ından fazlasına hizmet verdiklerini belirtti. Kendi hızlı teslimat servisleri ile birlikte, bugün itibarıyla İstanbul’da 400 bini aşkın aktif kullanıcıya ulaştıklarını söyleyen Üner, “Cirosal olarak baktığımızda, 2022’yi yaklaşık 15 katlık bir büyümeyle tamamlarken, son bir yılda da yaklaşık 1 bin kişilik istihdam yarattık.” dedi.

Sürdürülebilir karlılığa önem vereceklerinin altını çizen Ergin Üner, “Bugün yaklaşık 36 milyon dolar seviyesine ulaşan yıllık ciromuzu, gelecek yıl sonunda 5 katlık bir artışla yaklaşık 180 milyon dolar seviyesine yükseltmek istiyoruz. Diğer yandan, İstanbul’un tamamını kapsadıktan sonra, kendi hızlı teslimat uygulamamızı Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir öncelikli olmak üzere farklı şehirlere de taşıyacağız. Tüm bu şehirlerle birlikte hedefimiz gelecek yıl sonuna kadar 420 depoya ulaşmak. 3 yıllık dönemde ise, Türkiye’de bin depoyla faaliyet gösteren ve 10 bin kişiye istihdam sağlayan bir organizasyona dönüşmeyi hedefliyoruz. 2024 sonrasıyla birlikte ise, bu iş modelimizi, uygun yurt dışı lokasyonlarda da devreye alacağız” ifadelerini kullandı.