Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dijital kripto para birimi Bitcoin, rekorlar kıran ralli sonrasında gelen üst üste düşüşlerle 30 bin doların altına geriledi. Bir gün önce yüzde 11 kayıp yaşayan Bitcoin sabah saatlerinde Hong Kong işlemlerinde 29 bin 327 dolardan alıcı buldu. Kripto para birimi bu haftayı yüzde 19 düşüşle kapama yolunda ilerliyor.

Kripto para birimi analistleri geçen seneki yüzde 300 yükselişten sonra 30 bin dolar altında gerçekleşebilecek kalıcı düşüşün daha fazla kayıp anlamına gelebileceği uyarısı yaptı. Eşik seviyenin kırılmasının kısa vadede kripto para birimler için kötü haber olduğunu belirten Oanda Europe Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam “Çok uzun bir süre geçmeden 20 bin doların test edildiğini görürsem şaşırmayacağım” değerlendirmesinde bulundu.

Guggenheim Partners'tan Scott Minnerd da Bitcoin fiyatının 20 bin dolar seviyelerine geri çekilme yaşayabileceği belirtti.

Geçen hafta İsviçreli banka UBS de kripto paraların değerinin sıfıra gidebileceği uyarısında bulunmuştu.

Bitcoin, aralık ayında 20 bin doları geçtikten sonra değerini ikiye katlamış ve 42 bin dolarda zirve yapmıştı. Zirveden sonra volatilite daha da artarak sert düşüşler görülmeye başlamıştı.

Kripto para birimlerinde yaşanan ralli iki kampın ortaya çıkmasına da yol açtı. Bitcoin’in giderek ana akım yatırımı olduğunu savunan yatırımcılar kadar çılgınlık olarak niteleyen şüpheci yaklaşan yatırımcılar da bulunuyor.

Bitcoin tröstünün arkasındaki kurum Grayscale Investments, dördüncü çeyrekte ürünlerine 3 milyar dolarlık giriş yaşandığını duyurmuştu. Bu hafta ise Blackrock, kripto evrenine adım atarak iki fonuna vade sonunda nakit teslimli Bitcoin vadelilerine yatırım yapma izni verdi.