Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Visa ve Microsoft’tan gelen haberlerden sonra Paypal’ın kullanıcılarının Bitcoin ile ödeme yapabilmesini sağlayacak sistemi 30 Mart’ta kullanıma açacağını duyurmasıyla, Bitcoin yükselişine devam ederek 59 bin doların üzerini gördü.

Paypal, daha önce duyurduğu kripto paralar ile işlem yapma sistemini ABD'deki kullanıcılar için 30 Mart’tan itibaren kullanıma açacağını duyurdu. Böylece kullancılar kripto para varlıklarını ödeme alırken fiat para cinsinden alabilecekler.

Microsoft, cumartesi günü merkeziyetsiz kimlik platformu ION’un Bitcoin blokzincir sistemi üzerinde çalışmaya başladığını duyurmuştu. Böylece, ION’un merkeziyetsiz kimlik belirleyicisi çevrimiçi kimlikleri eşleştirmek için Bitcoin’in blokzincirini kullanacak.

Visa ise ödeme ağı sistemindeki hesap kapatma işlemlerinde sabit bir kripto para olan USD Coin’i (USDC) kullanacağını açıklamıştı. Crypto.com ile ortak bir pilot program başlattıklarını duyuran Visa, ortaklarına gelecek yıl daha fazla seçenek sunmayı umduklarını belirtmişti.

Bitcoin, Visa ve Microsoft’tan gelen haberlerle dün 58 bin doların üzerini gördükten sonra 57 bin dolara doğru geri çekilmişti. Bugün gelen Paypal haberiyle 59 bin dolar sınırını aşan Bitcoin, 20 Mart’tan sonraki en yüksek seviyede bulunuyor.

Kripto para piyasaları gün içerisinde genel olarak yükselirken Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi gün içerisinde neredeyse yüzde 2 artış kaydetti.

Ethereum bugün yüzde 1,5’ten fazla yükselişle 1.836 dolar civarında işlem görürken, Litecoin yüzde 1’den fazla yükselişle 196 dolar seviyesinde bulunuyor.