Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Amazon.com Inc.'in eski çalışanları tarafından kurulan Bittrex, eyalet regülatörlerinin “BitLicense” başvurusu reddetmesi sonrasında New York'taki işlemlerini durdurarak bazı müşteri hesaplarını diğer platformlara kaydıracak.

Eyaletin Finansal Hizmetler Birimi (DFS) tarafından Seattle merkezli Bittrex'e Çarşamba günü gönderilen mektupta New York'taki faaliyetlerini durdurması bildirildi. Mektupta, kayıt formlarında müşteri ismi olarak “Donald Duck”, “Elvis Presley” ve “Bana para ver” gibi sahte isimlerin kullanıldığının altı çizilerek, Bittrex'in meslek bilgisi, politika ve sistemlerini geliştirmesi gerektiği ifade edildi.

DFS müfettiş yardımcısı Daniel Sangeap, mektupta “Bittrex, faaliyetlerinin dürüst, adil, tarafsız ve dikkatlice yürüteceği yönünde kanı oluşturacak sorumluluğu, finansal deneyim ve iş deneyimini ya da karakter ve uygunluğu gösterme konusunda başarısız olmuştur.” ifadesini kullandı.

Bittrex'in CEO'su Bill Shihara, söz konusu kararı tartıştığı bir mülakatta bazı müşterilerin sahte form doldururken sahte isim kullandığını, ancak resmi kimlik ibraz etmeden işlem yapamayacaklarını vurguladı.

Kurumun New York'taki işlemlerin durdurulması yönündeki talebini yerine getireceklerini söyleyen Shihara, tamamı faal olmamak üzere 35 bin müşterinin durumdan etkileneceğini ifade etti.