Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs’ın eski Ceo’su Lloyd Blankfein,” Gümrük vergileri müzakereler için iyi birer araç olabilir” dedi. Blankfein ayrıca “Çin sırtını ticarete dayadıkça daha fazla kaybediyor” dedi.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret gerilimi Trump’ın geçen hafta Çin’in 200 milyar dolarlık ürününe uygulanan yüzde 10’luk gümrük vergisini yüzde 25’e çıkarmasıyla kızışmıştı.

Pekin tarafından ABD'nin ek gümrük vergisi hamlesine cevaben, 60 milyar dolarlık American ürününe uygulanan gümrük vergisi 1 Haziran itibari ile yüzde  25’e çıkarılarak misilleme yapılmıştı.

Lloyd Blankfein Salı günü bir başka tweetinde, ek gümrük vergileriyle Amerikalı tüketicilerin alımlarını 'yerli ya da Çinli olmayan şirketlerden sağlamalarının' Çinli şirketleri gelir kaybına uğratacağını belirtti.

Lloyd Blankfein’in açıklamalarına,  Standard Chartered Döviz Tahvil ve Kredi Araştırma Birimi Küresel Yöneticisi  Eric Robertsen, “Bunun konuyu çok fazla basitleştirmek olduğunu düşünüyorum”  diyerek cevap verdi.

Robertsen, “Kısa vadede ek gümrük vergilerinin artırılması durumunda konunun bir kazananı ve bir kaybedeni olacağı düşünülüyor. Bu noktada kaçırılan bir şey var, herkes kaybedecek “ dedi.

Robertsen ayrıca Çin’den ithalat yapan ABD şirketlerinin bir gecede değişemeyecek sözleşmelerinin olduğunu belirtti.