Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Bloomberg Anketi: Altın Avrupa'dan destek almaya devam eder
HABERLER

Bloomberg Anketi: Altın Avrupa'dan destek almaya devam eder

  • Bloomberg'in anketine katılan analistler, altının gelecek hafta, Avrupa ile ilgili endişelerden destek bulmasını bekliyor

Giriş: 23 Mart 2013, Cumartesi 20:28
Güncelleme: 25 Mart 2013, Pazartesi 11:19

Altın traderları, ABD'den Japonya'ya, ülkelerin daha fazla teşvik işaretleri verdiği bir ortamda, Avrupa borç krizinin daha da kötüleşebileceğine ilişkin endişelerin "refah koruma" talebini artırması ile birlikte, altının daha da yükselebileceğini düşünüyorlar.

Bloomberg tarafından düzenlenen ankete katılan 16 analist, altın fiyatlarının gelecek hafta yükselmesini beklerken, yedi analist düşüş bekliyor. İki analist ise fiyatların seviyesini koruyacağı düşüncesinde. Altın geçen hafta, Güney Kıbrıslı parlamenterlerin kurtarma paketine ön şart olarak koyulan bankalara daha önce görülmeyen vergi uygulamasına ilişkin planı reddetmesinin ardından, ons başına 1,617.07 dolara kadar çıkarak üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.