BMW'nin kârı beklentilerin de altına geriledi
-
BMW analist beklentilerinin altında bir üçüncü çeyrek kâr rakamı açıkladı.
BMW Çarşamba günü, Çin'deki satışlarında yaşanan düşüş ve fren sisteminde oluşan sorunlar nedeniyle analist beklentilerinin altında bir üçüncü çeyrek kar rakamı açıkladı. Şirketin karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61 oranında düşüş ifade etti. Bununla bilrikte şirketin mali yıl sonu için beklentilerini koruduğu belirtildi.
BMW CEO'su Oliver Zipse konuya dair açıklamasında, "üçüncü çeyrekteki olağanüstü zorlukların ardından, dördüncü çeyrekte yıllık hedeflerimize ulaşmak için daha güçlü kazançlara doğru yola girdik" ifadelerini kullandı.
BMW, Eylül ayında Çin'deki durgun talebi ve Continental tarafından tedarik edilen bir fren sistemindeki sorunları gerekçe göstererek yıl sonu için beklentilerini düşürmüştü.
Rakip Alman otomobil üreticileri Volkswagen ve Mercedes-Benz de zayıf ekonomi ve yoğun rekabet ortamında Çin'deki düşen satışlarla mücadele ediyor.
BMW, üçüncü çeyrekte 1,7 milyar euro işletme karı bildirdi; bu geçen yılın aynı çeyreğindeki 4,352 milyar euroya göre yüzde 61 düşüş anlamına geliyor. Analistler 1,8 milyar euro işletme karı bekliyordu.