HABERLER ABONE OL

Dennis Muilenburg Boeing Co.'nun üst düzey yöneticiliği (CEO) görevinden istifa etmesi ve şirketten Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Ekim ayından bu yana şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten David Calhoun’un 13 Ocak'tan itibaren  şirket CEO'luğuna ve başkanlığına getirilmesiyle  Boeing Co.’nun yeni CEO’sunun 2020’de görevi devraldığında iç karartıcı bazı görevlerle karşılaşacağı belirtildi. Calhoun2un karşılaşacağı temel sıkıntı şirketin ABDli düzenleyicilerle ilişkisi bozulurken 737 Max’i kurtarmak, fakat, bu tek sıkıntı da değil.

Boeing Co. en çok satan ürün ile iki ölümcül kaza gerçekleşmesinin ardından üretim sıkıntısı yaşadı, sonrasında KC-46 tankeri ile ilgili sorunlar baş gösterdi ve 777X ticari jet uçaklarında da gecikme meydana geldi. Bununla birlikt uzay kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu ile buluşma planı da başarısız oldu.

Airbus SE’nin tek koridorlu ticari uçaklardaki satış başarısının da, Boeing üzerindeki küresel yasak kaldırılsa dahi, Max siparişlerini sıkacağı öngörülüyor.

David Calhoun 13 Ocak’ta görevi devralarak şirkete liderlik etmeye başlayacak.

JPMorgan Chase & Co. analistiSeth Seifman, “Öncelikli olarak, Dave Calhoun’un tek bir görevi var, Max krizini operasyonel, finansal ve düzenleyici boyutta yönetmek. Mr. Calhoun, büyük olasılıkla ürün gelişiminde kilit rol oynayacak ve bu  durum 777X’lerin bitiş çizgisine taşımakla başlayacak”

 

 

Advertisement