Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Masayoshi Amamiya "Para politikası gevşemesine zarar vermediği sürece daha geniş bir 10 yıllık Japon tahvil getirisi dalgalanma aralığı bana göre sorun değil" dedi.

Amamiya, Başkan Haruhiko Kuroda'nın getiri hedefi bandının genişletilmesine gerek olmadığı açıklamasının kendi kişisel görüşleri olduğunu söyledi. Amamiya, bir web yayını konuşmasının ardından soru-cevap oturumunda açıklamalarda bulundu

Geçen hafta Haruhiko Kuroda, 10 yıllık getiri hedefinin hareket bandının genişletileceği spekülasyonu üzerine "Bunu yapmak ne uygun ne de gerekli" açıklamasını yapmıştı. Kuroda yüzde 0’lık getiri eğrisi hedefinin iki tarafına da 0,3 puanlık genişletme aşamasında olmadıklarını belirterek “Şu aşamada bu adım için daha fazla tartışma gerekiyor” demişti.

Fed Başkanı Jerome Powell ise geçen haftaki açıklamasında tahvil piyasasında getirilerin sıçramasını takip ettiğini ifade etmiş ancak bu piyasaya müdahale sinyali vermemişti. Powell'ın tahvil getirilerinde son günlerde yaşanan gelişmelere yönelik verdiği mesajlar piyasaları tatmin etmeyince satışlar hızlanmıştı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'dan gelen açıklamalar ise piyasaları bir ölçüde rahatlatmıştı.