Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) vergi ödemediği ve haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle Booking.com hakkında açtığı davada karar çıktı.

Mahkeme davayı kabul etti ve 'haksız rekabet var' dedi. Booking.com ile ilgili haksız rekabete neden olan eylemlerin giderilerek 500 bin TL teminat yatırılması karşılığında ihtiyati tedbirin kaldırılmasına karar verildi.

Kararda, şirketin vergi ödemediği ve iş yeri açmak için gerekli izinleri almadığı belirtilirken, dijital ve sabit iş yeri açma yoluyla faaliyette bulunarak idari ve hukuki denetimlerden kaçındığı ifade edildi. Bu yolla, denetlenmelerini engellediğine dikkat çekildi.

Kurumun, otellerle imzalamış olduğu fiyat ve kontenjan oranlarıi le en iyi fiyat garantsi sunmasının haksız rekabete neden olduğu ifade edilen kararda, Booking.com adresli internet adresinde haksız rekabete neden olan reklamlara yer verilerek şirketin haksız rekabete yol açtığı belirtildi.

2 YILDIR YASAKLI

TÜRSAB, vergi ödemediği ve haksız rekabet yarattığı gerekçesyle Hollanda merkezli Booking.com'a 2017 yılında dava açmıştı. Online otel rezervasyonu faaliyeti yürüten Booking.com, yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de yasaklı durumda.

Buna göre, siteye Türkiye'den giren tatilciler Türkiye'deki otelleri sitede görüntüleyemiyor. Fakat, yurtdışında siteye girişlerde Türkiye'deki otellerin görüntülenmesine bir sıkıntı yaşanmıyor. Aynı şekilde, Türkiye'den Booking.com'a girenler yurtdışındaki otellere de erişebiliyor.

 

Serdar Kulaksız/haberturk.com