Advertisement

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden, hisse senetlerinde fiili dolaşım oranı düşük olan şirketleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınabilecekleri konusunda süre vererek uyardı.

Borsa tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada fiili dolaşım oranı %5'in altında olan şirketlere, yüzde 5'in üstüne çıkarmaları için 01/01/2021 tarihine kadar süre verildiği belirtildi. Buna göre fiili dolaşım oranını yüzde 5'in üstüne çıkarmayan şirketlerin payları bu tarihten itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınacak.

KAP'a yapılan açıklamanın metni şu şekilde:

Borsamız Yönetim Kurulu'nun 10/09/2020 tarihli kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 14/09/2020 tarihli onayı kapsamında, Borsamızda işlem gören ve fiili dolaşım oranı %5'in altında olan Şirketler Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınabileceğinden, halihazırda fiili dolaşım oranı %5'in altında olan QNB Finansbank A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş., Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş., Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası T.A.Ş., Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş., Sönmez Pamuklu Sanayii A.Ş., Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.'ye 01/01/2021 tarihine kadar fiili dolaşım oranlarını %5'in üstüne çıkarmaları için süre verilmesine, bu tarihe kadar fiili dolaşım oranını %5'in üstüne çıkarmayan şirketlerin 01/01/2021 tarihinden itibaren paylarının Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınarak işlem görmeye devam edebileceği konusunda uyarılmalarına karar verilmiştir. Bu kapsamda Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınacak şirketler fiili dolaşım oranlarını %5'in üstüne çıkarmaları halinde ilgili pazara alınabilecektir.

Buna göre fiili dolaşım oranı yüzde 5'in altındaki şirketler:

QNB Finansbank A.Ş.
QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş.
Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş
Sönmez Pamuklu Sanayii A.Ş.
Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A.Ş.