Advertisement
HABERLER ABONE OL

Brezilya Hazine Bakanı Mansueto Almeida Brazil Journal bloğuyla gerçekleştirdiği bir röportajda temmuz ya da ağustos ayında hükümetten istifa etmeyi planladığını belirtti.

Almeida istifasından sonra da Jair Bolsonaro’nun başkanlığındaki hükümetin bütçe açığını düşürmeyi hedefleyen aynı maliye politikasını takip edeceklerini düşündüğünü söyledi.

Hükümet içerisinden kaynakların aktardıklarına göre, Bolsonaro hükümetinde 1,5 yıldır görev alan Almeida’nın 6 ay daha görevde kalması bekleniyordu.

“Ben çok yoruldum ve yakında pandemi sonrası maliye politikalarıyla ilgili yeni tartışmalar olacak” diyen Almeida, bu tartışmalara yeni Hazine Bakanının katılması gerektiğini ekledi.

Brezilya dünyada koronavirüs dolayısıyla en çok can kaybı yaşayayan ikinci ülke konumunda. Brezilya hükümeti koronavirüsün yayılmasının ekonomik aktiviteyi yavaşlatmasıyla bu yıl ekonominin %4,7 daralmasını bekliyor.

Uzun zamandır hükümette finans uzmanı olarak görev alan Almeida, Ekonomi Bakanı Paulo Guedes tarafından uygulanan makroekonomik reformlarda da önemli rol oynadı. Almeida eski Başkan Michel Temer’in hükümetinde de görev almıştı.