Bloomberght
Bloomberg HT Haberler BRICS Zirvesi'nde ana gündem dolar hegemonyasından kurtulmak
HABERLER

BRICS Zirvesi'nde ana gündem dolar hegemonyasından kurtulmak

  • Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 22-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 15. BRICS Zirvesi önemli bir tartışmaya ev sahipliği yapacak. Uzmanlar yapılacak zirvede doların küresel hegemonyasına meydan okumak için erken olduğunu düşünse de ortak bir para birimi ve ticarette doların ağırlığını azaltmanın yollarını aranacağını belirtiyor.

Giriş: 22 Ağustos 2023, Salı 16:39
Güncelleme: 22 Ağustos 2023, Salı 16:54

Güney Afrika Cumhuriyeti, 22-24 Ağustos tarihlerinde 15. BRICS Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

BRICS ortak para birimi, ABD dolarının hegemonyasını kırabilir

Zirvenin ana gündem maddesini ABD dolarına rakip olması planlanan "BRICS ortak para birimi" teşkil ediyor.

BRICS'in ekonomik hacmi göz önüne alındığında, ortak para biriminin ABD dolarının küresel hegemonyasını kırması bekleniyor.

Topluluğun en güçlü ekonomisi Çin, ortak para birimi fikrinin en büyük destekleyicisi olarak öne çıkıyor. Güney Afrika gibi görece küçük ekonomiye sahip üyeler ise bu konuda çekimser davranıyor.