Advertisement

ABD'li tarımsal emtia şirketi Bunge'nin Brezilya birimi, çiftçiler ve tarımsal girdi perakendecileri arasındaki anlaşmalara fon sağlamak için 500 milyon dolarlık bir fintech başlattı.

Uydu görüntüleri ve gerçek zamanlı saha bilgileri dahil olmak üzere çiftliklerden gelen verileri izleyerek sürdürülebilir uygulamaları doğrulayacak olan Bunge, Fincrop adlı yeni işletmenin, sosyal ve çevresel kriterlere odaklanan bir risk değerlendirmesinden sonra kredi sağlayacağını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre şirket, çiftçileri doğrudan finanse etmiyor, bunun yerine çiftçilerin perakendecilerden tarımsal girdiler karşılığında mahsullerinin bir kısmını önceden sattığı takas operasyonları yürütüyor.

Bunge'nin Brezilya biriminin finans başkanı Florence Shoshany, "Değer zinciri boyunca, kontrollü riski doğrulanabilir ve izlenebilir bir ESG bileşeniyle uzlaştıran bir finansal ürüne yönelik güçlü talep gördük" açıklamasında bulundu.

Tahıl ticareti ve gıda işleyiciliği konusunda 200 yılı aşkın süredir faaliyette bulunan Bunge, gıda sektöründe küresel oyuncular arasında yer alıyor.