Bursa Kestane Şekeri ve İpsala Pirinci AB'den coğrafi işaret tescili aldı
-
Bursa Kestane Şekeri ve İpsala Pirinci Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Böylece Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı 42'ye yükseldi.
İRFAN DONAT
Türkiye'nin Avrupa Birliğinden coğrafi işaret tesciline yönelik başvurularının sonuçları gelmeye devam ediyor.
Son olarak İpsala Pirinci ve Bursa Kestane Şekeri de Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili aldı. Böylece, Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı 42'ye yükseldi.
Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahibiz. TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 40 coğrafi işaret ve 2 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.
Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da açıklama yaparak, "Türkiye'ye ait eşsiz lezzetlerin sınırları aşmaya devam ediyor. Coğrafi işaretli ürünlerimiz, bölgelerinin bereketli topraklarına bereket katacak" dedi.