Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’de devlet destekli medya oyun sektörüne karşı sert eleştirilerle dolu bir yazı yayımladıktan sonra Çarşamba günü eleştirilerinin tonunu düşürdü.

Economic Information Daily’de salı günü yayımlanan bir yazıda oyunlar “ruhun afyonu” olarak tanımlandıktan sonra People’s Daily’de yayımlanan bir yazıda toplumun , hükümetin, ailelerin ve okulların birlikte çalışarak aşırı oyun bağımlılığına karşı çocukları korumalarından bahsedildi.

People Daily’nin Komunist Parti tarafından kontrol edilmesinden dolayı gazetede çıkan yazıların büyük oranda Çin’in üst düzey liderlerinin görüşlerini yansıttığı düşünülüyor.

People Daily daha yumuşak bir dil kullanmasına rağmen oyunların çocuklar üzerindeki negatif etkileri konusunda uyarılarını yapmaya devam etti. Yayımlanan eleştiriyle beraber sektörün yakında daha sıkı bir denetime tabi olacağı düşünülüyor.

Shanghai WuSheng Yatırım Yönetimi Direktörü Fang Rui, “Bugün kullanılan kelimeler düne göre daha yumuşak olsa da bu internet devlerinin kârlarının bir kısmından vazgeçerek insanlara daha fazla harcama alanı vermesiyle ilgili temel temayı değiştirmiyor” dedi.

Tencent’in hisseleri Hong Kong’da salı günü yüzde 6’ya yakın düşüş kaydettikten sonra çarşamba günü yüzde 4,6 yükseldi.